Рецепти
Полнети лигњи со лук (посно) Ана Ристеска

Макробитички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Килограм)

Презла(9 Кафени лажици)

Маслиново масло(9 Супени лажици)

Лук(5 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лигњите исчистете ги добро, измијте ги и оставете ги да се исцедат.
  2. Пипките исечкајте ги ситно, додајте презла, лук и сол. Оваа смеса добро измешајте ја и наполнете ги лигњите.
  3. Отворот од лигњите затворете го со чепкалки, или сошијте ги со конец.
  4. Лигњите наредете ги во огноотпорен сад и прелијте ги со 2 лажици масло.
  5. Печете ги поклопени на висока температура околу еден час и послужете ги со свежа салата.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: