Рецепти
Полнети пиперки со пилешко месо и тиквички (хроно) Ана Ѓорова

Полнети, печени бабури со пилешко месо, тиквичка и млад кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечете го младиот кромид и пропржете го на малку масло. Додајте ги исечканиот лук и пилешкото месо исечкано на коцки. Динстајте неколку минути додека месото не се зарумени од сите страни.
  2. Во меѓувреме, исчистете ја тиквичката и исечкајте ја на ситни коцки. Пржете ја заедно со пилешкото месо и зачинете по вкус.
  3. Пиперките исечете ги на половина и исчистете ги од семки. Наредете ги во сад за печење и наполнете ги со смесата од пилешко и тиквички. Полијте малку масло и половина чаша вода.
  4. Покријте со фолија и печете во загреана рерна околу 20-тина минути, а потоа извадете ја фолијата и печете уште 10 минути додека не зарумени. Пред послужување наросете ги пиперките со сечкан магдонос или копар и сервирајте ги топли.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: