Рецепти
Полнети пиперки со пилешко месо и тиквички (хроно) Ана Ѓорова

Полнети, печени бабури со пилешко месо, тиквичка и млад кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечете го младиот кромид и пропржете го на малку масло. Додајте ги исечканиот лук и пилешкото месо исечкано на коцки. Динстајте неколку минути додека месото не се зарумени од сите страни.
  2. Во меѓувреме, исчистете ја тиквичката и исечкајте ја на ситни коцки. Пржете ја заедно со пилешкото месо и зачинете по вкус.
  3. Пиперките исечете ги на половина и исчистете ги од семки. Наредете ги во сад за печење и наполнете ги со смесата од пилешко и тиквички. Полијте малку масло и половина чаша вода.
  4. Покријте со фолија и печете во загреана рерна околу 20-тина минути, а потоа извадете ја фолијата и печете уште 10 минути додека не зарумени. Пред послужување наросете ги пиперките со сечкан магдонос или копар и сервирајте ги топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: