Рецепти
Полнети пиперки со пилешко месо и тиквички (хроно) Ана Ѓорова

Полнети, печени бабури со пилешко месо, тиквичка и млад кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечете го младиот кромид и пропржете го на малку масло. Додајте ги исечканиот лук и пилешкото месо исечкано на коцки. Динстајте неколку минути додека месото не се зарумени од сите страни.
  2. Во меѓувреме, исчистете ја тиквичката и исечкајте ја на ситни коцки. Пржете ја заедно со пилешкото месо и зачинете по вкус.
  3. Пиперките исечете ги на половина и исчистете ги од семки. Наредете ги во сад за печење и наполнете ги со смесата од пилешко и тиквички. Полијте малку масло и половина чаша вода.
  4. Покријте со фолија и печете во загреана рерна околу 20-тина минути, а потоа извадете ја фолијата и печете уште 10 минути додека не зарумени. Пред послужување наросете ги пиперките со сечкан магдонос или копар и сервирајте ги топли.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: