Рецепти
Полнети погачки со виршли Ана Ѓорова

Вкусни полнети погачки со кашкавал и виршли што се одлични за предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(550 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Квасец(20 Грама)

Јајце(1 )

Сол(10 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Кашкавал( 250 грама )

Виршли(8 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + 3 часа за стасување на тестото

  1. Во еден сад измешајте ги брашното и шеќерот, во средината направете длабнатина и ставете го млакото млеко во кое претходно го растопивте квасецот.
  2. Измешајте, па додајте ги јајцата, омекнатиот путер и солта, па замесете меко и еластично тесто. Оставете го да стасува 2 часа во изгасена рерна, покриено со крпа додека го зголеми волуменот.
  3. Виршлите исечете ги на парчиња, а кашкавалот исто така (или моцарела) и измешајте.
  4. Стасаното тесто поделете го на топчиња, растегнете ги и наполнете ги со смесата од виршли, па затворете ги.
  5. Топчињата редете ги едно до друго во кружна тепсија врз намастена хартија за печење и оставете ги да стасаат уште 1 час.
  6. Потоа премачкајте ги со малку млеко и ставете ги да се печат во веќе загреана рерна на 180°C околу 20-25 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: