Рецепти
Полнети ролнички со готови кори Ана Ѓорова

Одлични за предјадење и за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Црн сусам

Виршли(8 мали )

Кашкавал(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцето, маслото и млекото се мешаат.
  2. Се зема една кора, се премачкува со течноста, потоа врз неа се става втора кора и таа се премачкува, па трета кора која исто така се премачкува.
  3. Наредените осум кори се сечат на осум дела, еднаш по должина и еднаш хоризонтално, а потоа уште двапати хоризонтално.
  4. На секој крај од исечените кори се става по половина виршла (исечена по должина) и малку кашкавал.
  5. Корите се виткаат како кифли и се редат во плех обложен со мрсна хартија или подмачкан со маргарин.
  6. Одозгора се премачкуваат со жолчка и се посипуваат со печен сусам.
  7. Се печат додека заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: