Рецепти
Полнети ролнички со готови кори
Одлични за предјадење и за разни пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(1/2 Килограм)
Млеко(1 Чаша)
Масло(1/2 Чаша)
Јајце(1 )
Виршли(8 мали )
Кашкавал(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Јајцето, маслото и млекото се мешаат.
- Се зема една кора, се премачкува со течноста, потоа врз неа се става втора кора и таа се премачкува, па трета кора која исто така се премачкува.
- Наредените осум кори се сечат на осум дела, еднаш по должина и еднаш хоризонтално, а потоа уште двапати хоризонтално.
- На секој крај од исечените кори се става по половина виршла (исечена по должина) и малку кашкавал.
- Корите се виткаат како кифли и се редат во плех обложен со мрсна хартија или подмачкан со маргарин.
- Одозгора се премачкуваат со жолчка и се посипуваат со печен сусам.
- Се печат додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во