Рецепти
Полнети ролнички со готови кори Ана Ѓорова

Одлични за предјадење и за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Црн сусам

Виршли(8 мали )

Кашкавал(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцето, маслото и млекото се мешаат.
  2. Се зема една кора, се премачкува со течноста, потоа врз неа се става втора кора и таа се премачкува, па трета кора која исто така се премачкува.
  3. Наредените осум кори се сечат на осум дела, еднаш по должина и еднаш хоризонтално, а потоа уште двапати хоризонтално.
  4. На секој крај од исечените кори се става по половина виршла (исечена по должина) и малку кашкавал.
  5. Корите се виткаат како кифли и се редат во плех обложен со мрсна хартија или подмачкан со маргарин.
  6. Одозгора се премачкуваат со жолчка и се посипуваат со печен сусам.
  7. Се печат додека заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: