Рецепти
Полнети шампињони
Превкусен рецепт што е одлично мезе за на трпезата
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(500 Грама)
Млад кромид(2 врзопа )
Шунка(50 Грама)
Кулен(50 Грама)
Кашкавал(100 Грама)
Сирење(50 Грама)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Феферонки(конзервирани 2 )
Сенф(1 Супена лажица)
Лук во прав(1/2 Супена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
Бело вино(50 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- На печурките отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и ставете ги во огноотпорен сад.
- Издлабените делови ставете ги во чинија.
- Рачките од печурките ситно исечкајте ги и додајте ги во чинијата.
- Потоа парчињата печурки пржете ги на загреано масло во тава на оган и мешајте со лажица.
- Откако течноста ќе испари, посолете, додајте ги лукот во прав, сенфот, вегетата, виното и црвениот пипер и мешајте со лажицата.
- Магдоносот ситно исечкајте го, додајте го во тавата и промешајте.
- Младиот кромид ситно исечкајте го, пржете го на загреано масло во друга тава на оган и мешајте со лажица.
- Куленот, шунката и феферонките исечкајте ги на ситни коцки, додајте ги во тавата и промешајте.
- Потоа додајте ги испржените парчиња печурки, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
- На покрупната страна од рендето во тавата изрендајте го сирењето и измешајте го филот со лажицата.
- Со филот наполнете ги издлабените печурки во огноотпорниот сад.
- На покрупната страна од рендето врз печурките изрендајте го кашкавалот, попрскајте со масло и ставете го садот во рерна, па печете 30 минути на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во