Рецепти
Полнети шампињони Ана Ѓорова

Превкусен рецепт што е одлично мезе за на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Млад кромид(2 врзопа )

Шунка(50 Грама)

Кулен(50 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(50 Грама)

Магдонос

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Феферонки(конзервирани 2 )

Сенф(1 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На печурките отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и ставете ги во огноотпорен сад.
  2. Издлабените делови ставете ги во чинија.
  3. Рачките од печурките ситно исечкајте ги и додајте ги во чинијата.
  4. Потоа парчињата печурки пржете ги на загреано масло во тава на оган и мешајте со лажица.
  5. Откако течноста ќе испари, посолете, додајте ги лукот во прав, сенфот, вегетата, виното и црвениот пипер и мешајте со лажицата.
  6. Магдоносот ситно исечкајте го, додајте го во тавата и промешајте.
  7. Младиот кромид ситно исечкајте го, пржете го на загреано масло во друга тава на оган и мешајте со лажица.
  8. Куленот, шунката и феферонките исечкајте ги на ситни коцки, додајте ги во тавата и промешајте.
  9. Потоа додајте ги испржените парчиња печурки, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  10. На покрупната страна од рендето во тавата изрендајте го сирењето и измешајте го филот со лажицата.
  11. Со филот наполнете ги издлабените печурки во огноотпорниот сад.
  12. На покрупната страна од рендето врз печурките изрендајте го кашкавалот, попрскајте со масло и ставете го садот во рерна, па печете 30 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: