Рецепти
Полнети тиквички со ориз Ана Ѓорова

Вегетаријански, летен рецепт за лесна вечера или ручек од полнети и печени тиквички во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Ориз(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Чешне)

Домат(2 )

Црвена пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Бистра зеленчукова супа(1/2 Литар)

Масло(4 Супени лажици)

Магдонос(1 Китка)

Маргарин(20 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките преполовете ги по должина и издлабете го внатрешниот дел.
  2. Кромидот ситно исечкајте го и со едната половина направете сос од домати, а другата половина динстајте ја на загреан маргарин заедно со исечканите пиперки, со средниот исечкан дел на тиквичките и со оризот.
  3. Добро промешајте ги и потоа полејте ги со готовата супа, додајте сол, бибер, сечкан магдонос и варете сè додека оризот не биде половично сварен.
  4. Кога ќе се олади смесата, наполнете ги тиквичките, прелијте ги со сосот од домати и со супата, а потоа печете ги во загреана рерна на 170°C додека не омекнат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: