Рецепти
Полнети варени јаболки Ана Ѓорова

Раскошен десерт од варени јаболки полнети со суво грозје и ореви со глазура од ванила како одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(1/2 Литар)

Шеќер(3 Супени лажици)

Јаболко(4 поголеми )

Сечкани ореви(30 Грама)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Суво грозје(30 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1/2 Кафена лажица)

Каранфилче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јаболките излупете ги и издлабете ги во внатрешноста, но не премногу, само исчистете ги од семките и дршките и направете блага длабнатина.
  2. Потоа ставете ги во тенџере на оган заедно со 3 лажици шеќер и со сокот од лимон. Варете ги додека убаво да омекнат.
  3. Оревите исечкајте ги и измешајте ги со сувото грозје, 2 лажици шеќер во прав и циметот. Со оваа смеса наполнете ги варените јаболки и наредете ги со отворот надоле на чинии.
  4. Пудингот сварете го според упатството на пакувањето и оставете го да се олади. Со оладениот пудинг прелијте ги јаболките и украсете ги со цреши по желба, со шлаг и со чоколадни трошки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: