Рецепти
Полнето свинско каре
Одличен и многу едноставен ручек со вкусно полнето каре за вистинските љубители на месото
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(800 грама до 1 килограм )
Димена сланина(неколку листа )
Кашкавал(200 Грама)
Чаден пилешки стек(1 Парче)
Вода(50-80 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Свинското каре пресечете го на четири подебели парчиња, а потоа секое парче засечете го малку, но не докрај.
- Премачкајте ги парчињата месо со сенф и зачинете ги.
- Во средината на секое парче месо ставете лента кашкавал, 1-2 ленти чадено бело месо, 1-2 ленти шунка и затворете го со чепкалки.
- Наредете ги парчињата каре во намастено тавче и пропржете ги од двете страни малку колку да заруменат.
- Потоа додајте 50-80 мл вода, а врз секое парче каре ставете по 1-2 парчиња чадена сланина и ставете да се пече во загреана рерна околу половина час или додека месото убаво зарумени.
- Парчињата каре се служат со печени компири и салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во