Рецепти
Полнето свинско каре Ана Ѓорова

Одличен и многу едноставен ручек со вкусно полнето каре за вистинските љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(800 грама до 1 килограм )

Димена сланина(неколку листа )

Кашкавал(200 Грама)

Чаден пилешки стек(1 Парче)

Вода(50-80 Милилитри)

Сенф

Вегета

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинското каре пресечете го на четири подебели парчиња, а потоа секое парче засечете го малку, но не докрај.
  2. Премачкајте ги парчињата месо со сенф и зачинете ги.
  3. Во средината на секое парче месо ставете лента кашкавал, 1-2 ленти чадено бело месо, 1-2 ленти шунка и затворете го со чепкалки.
  4. Наредете ги парчињата каре во намастено тавче и пропржете ги од двете страни малку колку да заруменат.
  5. Потоа додајте 50-80 мл вода, а врз секое парче каре ставете по 1-2 парчиња чадена сланина и ставете да се пече во загреана рерна околу половина час или додека месото убаво зарумени.
  6. Парчињата каре се служат со печени компири и салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: