Рецепти
Полнето свинско каре Ана Ѓорова

Одличен и многу едноставен ручек со вкусно полнето каре за вистинските љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(800 грама до 1 килограм )

Димена сланина(неколку листа )

Кашкавал(200 Грама)

Чаден пилешки стек(1 Парче)

Вода(50-80 Милилитри)

Сенф

Вегета

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинското каре пресечете го на четири подебели парчиња, а потоа секое парче засечете го малку, но не докрај.
  2. Премачкајте ги парчињата месо со сенф и зачинете ги.
  3. Во средината на секое парче месо ставете лента кашкавал, 1-2 ленти чадено бело месо, 1-2 ленти шунка и затворете го со чепкалки.
  4. Наредете ги парчињата каре во намастено тавче и пропржете ги од двете страни малку колку да заруменат.
  5. Потоа додајте 50-80 мл вода, а врз секое парче каре ставете по 1-2 парчиња чадена сланина и ставете да се пече во загреана рерна околу половина час или додека месото убаво зарумени.
  6. Парчињата каре се служат со печени компири и салата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: