Рецепти
Полнето свинско каре Ана Ѓорова

Одличен и многу едноставен ручек со вкусно полнето каре за вистинските љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(800 грама до 1 килограм )

Димена сланина(неколку листа )

Кашкавал(200 Грама)

Чаден пилешки стек(1 Парче)

Вода(50-80 Милилитри)

Сенф

Вегета

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинското каре пресечете го на четири подебели парчиња, а потоа секое парче засечете го малку, но не докрај.
  2. Премачкајте ги парчињата месо со сенф и зачинете ги.
  3. Во средината на секое парче месо ставете лента кашкавал, 1-2 ленти чадено бело месо, 1-2 ленти шунка и затворете го со чепкалки.
  4. Наредете ги парчињата каре во намастено тавче и пропржете ги од двете страни малку колку да заруменат.
  5. Потоа додајте 50-80 мл вода, а врз секое парче каре ставете по 1-2 парчиња чадена сланина и ставете да се пече во загреана рерна околу половина час или додека месото убаво зарумени.
  6. Парчињата каре се служат со печени компири и салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: