Рецепти
Посен колач со мармалад Ана Ѓорова

Посни коцки со мармалад – одличен десерт за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Портокал(1 помал )

Кокос(100 Грама)

Газирана вода(250 Милилитри)

Мармалад од кајсии

Какао(2 Супени лажици)

Масло(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во длабок сад ставете ги брашното, шеќерот, кокосот, печивото, ванилата и промешајте со лажица.
  2. Потоа додајте ги кората и сокот од портокал, маслото, водата и измешајте со жица за да се добие хомогена смеса.
  3. Поделете ја смесата на два дела и во еден дел ставете го какаото.
  4. Претурете ја смесата со какао во подмачкано тавче и печете ја околу 15 минути.
  5. Извадете го тавчето, премачкајте го колачот со мармалад и одозгора ставете ја преостанатата смеса.
  6. Потоа вратете го колачот во рерната да се пече уште 20 минути.
  7. Кога ќе се испече, исечете на коцки и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: