Рецепти
Посен колач со овес
Овесна ужина или појадок со чаша млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ореви(30 Грама)
Бадеми(30 Грама)
Лешник(30 Грама)
Овесни снегулки(1 Чаша)
Сок од јаболко(1 Чаша)
Интегрално пченично брашно(1/2 Чаша)
Суво грозје(1 Чаша)
Рендана кора од портокал(1/3 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Овесните снегулки потопете ги во сокот од јаболко и оставете ги 20 минути.
- Оревите, лешниците и бадемите пропржете ги и исечкајте ги.
- Измешајте ги со овесните снегулки, додајте ги брашното, сувото грозје, маслото и сечканата кора од портокал.
- Смесата оставете ја да отстои 1 час.
- Потоа префрлете ја во подмачкан плех со дебелина од 3 см и печете го колачот на 200°C, околу 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во