Рецепти
Посен колач со вишни Ана Ристеска

Интересен сочен колач кој не одзема многу време и кој одлично оди со кафе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 Чаши)

Гриз(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Вишни(900 Грама)

Ванила во прав(2 Кафени лажици)

Масло(170 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се ставаат во цедалка замрзнатите вишни.
  2. Сувите состојки: брашното, пченичниот гриз, една чаша шеќер и печивото се мешаат со лажица.
  3. Исцедените вишни нежно се притискаат со вилушка за да се изгмечат, се додава една чаша шеќер, маслото и ванилата.
  4. Во тавче со димензии 20×30 се става половина од сувите состојки, убаво се мазни и над нив се става филот со вишни.
  5. Потоа над вишните се става другата половина од сувите состојки.
  6. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.
  7. Одозгора се посипува со шеќерна глазура од шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: