Рецепти
Посни кифли
Кифлите можете да ги полните со ореви или со џем
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1 Килограм)
Газирана вода(1/2 Литар)
Квасец(малку )
Сол(3 Кафени лажици)
Шеќер(4 Супени лажици)
Масло(9 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Земесете тесто, оставете го да нарасне, па расукајте го, исечете го на парчиња и завиткајте го како кифли.
- Премачкајте ги со малку масло, оставете ги да нараснат и ставете ги да се печат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во