Рецепти
Потпечен карфиол Ана Ристеска

Интересно предјадење кое брзо се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 помала Главица)

Компир(500 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(50 Грама)

Млеко(малку )

Вегета

Вода(250 Милилитри)

Кашкавал(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Искинете го карфиолот на мали цветчиња, сварете ги во солена вода и исцедете ги.
  2. Излупете го и сварете го компирот, а потоа испасирајте го, додајте ги маргаринот и млекото и направете пире.
  3. Исечкајте ги шампињоните и испржете ги  на малку масло. Додајте ги брашното и водата и варете ја смесата додека добиете средно густ сос. Зачинете со мешавина зачини и со црн пипер.
  4. Подмачкајте го огноотпорниот сад и на дното ставете го пирето. Врз пирето ставете го карфиолот. Зачинете и прелијте со сосот од шампињони.
  5. Одозгора наросете со рендан кашкавал и печете на 200 степени околу 15-20 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: