Рецепти
Потпечен ориз со сардини (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и посен ручек во рерна од ориз и свежи сардини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(400 Грама)

Сардини свежи(400 Грама)

Лебни трошки(80 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Црвен пипер(малку )

Масло(5 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Отворете ги сардините и отстранете им ја централната коска. Измијте ги и исушете ги со салфета.
  2. Сварете го оризот во посолена вода, исцедете го и измешајте го со 3 лажици масло и малку сол.
  3. Излупете го лукот и исечкајте го заедно со магдоносот. Додајте ги трошките, малку леб и црвен пипер.
  4. Намастете една тава, ставете во неа половина од оризот, прекријте ја со половина од сардините, па посипете со дел од ароматичните тревки.
  5. Повторете ја постапката уште еднаш и завршете со слој сардини. Врз површината распоредете ги останатите трошки.
  6. Печете го јадењето на 200 степени, 20 минути и сервирајте го веднаш.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: