Рецепти
Потпечени млечни макарони Ана Ѓорова

Брз рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(350 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Сирење(350 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(3 )

Млеко(800 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во сад ставете ги макароните, посипете ги со млекото, посолете ги и оставете да отстојат 10 минути.
  2. Во меѓувреме во друг сад разматете ги јајцата, додајте ја павлаката и сирењето и измешајте.
  3. Во тавчето во кое ќе ги печете, ставете масло, па макароните и потоа смесата и повторно оставете ги да отстојат така околу 20 минути.
  4. Во загреана рерна ставете го тавчето со макароните покриено со алуминиумска фолија и печете на 200 степени отприлика 20 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: