Рецепти
Потпечени млечни макарони
Брз рецепт за ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(350 Грама)
Павлака(150 Милилитри)
Сирење(350 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Јајце(3 )
Млеко(800 Милилитри)
Масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Во сад ставете ги макароните, посипете ги со млекото, посолете ги и оставете да отстојат 10 минути.
- Во меѓувреме во друг сад разматете ги јајцата, додајте ја павлаката и сирењето и измешајте.
- Во тавчето во кое ќе ги печете, ставете масло, па макароните и потоа смесата и повторно оставете ги да отстојат така околу 20 минути.
- Во загреана рерна ставете го тавчето со макароните покриено со алуминиумска фолија и печете на 200 степени отприлика 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во