Рецепти
Потпечени млечни макарони Ана Ѓорова

Брз рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(350 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Сирење(350 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(3 )

Млеко(800 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во сад ставете ги макароните, посипете ги со млекото, посолете ги и оставете да отстојат 10 минути.
  2. Во меѓувреме во друг сад разматете ги јајцата, додајте ја павлаката и сирењето и измешајте.
  3. Во тавчето во кое ќе ги печете, ставете масло, па макароните и потоа смесата и повторно оставете ги да отстојат така околу 20 минути.
  4. Во загреана рерна ставете го тавчето со макароните покриено со алуминиумска фолија и печете на 200 степени отприлика 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: