Рецепти
Пролетна тава
Брз и едноставен летен ручек по рецептот на баба
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(5-6 )
Пролетна тава(2 )
Прокељ(5-6 Главици)
Млад кромид(2 страка )
Пролетна тава(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Во солена вода го вариме стекот, а на малку маслиново масло ги пропржуваме морковите, шампињоните, главичките прокељ, го додаваме кромидот, а на крај и оризот.
- Се динста на тивок оган 10-15 мин. На крај го додаваме и сварениот пилешки стек, искинат на парчиња.
- Смесата ја ставаме во тепсија, додаваме 2 чаши од бујонот во кој се варење месото и една чаша вода.
- Се зачинува по желба со мешан зачин и свеж магдонос.
- Се пече во рерна, а се сервира со свежа зелена салата, со сварена брокула, полиена со маслиново масло и со малку лимонов сок.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во