Рецепти
Пролетна тава Ана Ристеска

Брз и едноставен летен ручек по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во солена вода го вариме стекот, а на малку маслиново масло ги пропржуваме морковите, шампињоните, главичките прокељ, го додаваме кромидот, а на крај и оризот.
  2. Се динста на тивок оган 10-15 мин. На крај го додаваме и сварениот пилешки стек, искинат на парчиња.
  3. Смесата ја ставаме во тепсија, додаваме 2 чаши од бујонот во кој се варење месото и една чаша вода.
  4. Се зачинува по желба со мешан зачин и свеж магдонос.
  5. Се пече во рерна, а се сервира со свежа зелена салата, со сварена брокула, полиена со маслиново масло и со малку лимонов сок.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: