Рецепти
Пролетна тава Ана Ристеска

Брз и едноставен летен ручек по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во солена вода го вариме стекот, а на малку маслиново масло ги пропржуваме морковите, шампињоните, главичките прокељ, го додаваме кромидот, а на крај и оризот.
  2. Се динста на тивок оган 10-15 мин. На крај го додаваме и сварениот пилешки стек, искинат на парчиња.
  3. Смесата ја ставаме во тепсија, додаваме 2 чаши од бујонот во кој се варење месото и една чаша вода.
  4. Се зачинува по желба со мешан зачин и свеж магдонос.
  5. Се пече во рерна, а се сервира со свежа зелена салата, со сварена брокула, полиена со маслиново масло и со малку лимонов сок.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: