Рецепти
Пролетна тава Ана Ристеска

Брз и едноставен летен ручек по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во солена вода го вариме стекот, а на малку маслиново масло ги пропржуваме морковите, шампињоните, главичките прокељ, го додаваме кромидот, а на крај и оризот.
  2. Се динста на тивок оган 10-15 мин. На крај го додаваме и сварениот пилешки стек, искинат на парчиња.
  3. Смесата ја ставаме во тепсија, додаваме 2 чаши од бујонот во кој се варење месото и една чаша вода.
  4. Се зачинува по желба со мешан зачин и свеж магдонос.
  5. Се пече во рерна, а се сервира со свежа зелена салата, со сварена брокула, полиена со маслиново масло и со малку лимонов сок.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: