Рецепти
Пржен крап Ана Ѓорова

Едноставен и вкусен рецепт за риба. Послужете ја со чаша бело ладно вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Јајце(3 )

Гриз(150 Грама)

Сол

Бибер

Лимон(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистениот крап исечете го на парчиња тенки околу 2 см. Посолете ги и оставете ги да отстојат 20 минути.
  2. Потоа исушете ги со кујнска крпа.
  3. Парчињата риба прво извалкајте ги во матени јајца со сол, па во гризот и пржете ги од двете страни во поголемо количество масло или во фритеза.
  4. Сервирајте ги со половинки лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: