Рецепти
Пржен крап
Едноставен и вкусен рецепт за риба. Послужете ја со чаша бело ладно вино.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Исчистениот крап исечете го на парчиња тенки околу 2 см. Посолете ги и оставете ги да отстојат 20 минути.
- Потоа исушете ги со кујнска крпа.
- Парчињата риба прво извалкајте ги во матени јајца со сол, па во гризот и пржете ги од двете страни во поголемо количество масло или во фритеза.
- Сервирајте ги со половинки лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во