Рецепти
Пржен крап Ана Ѓорова

Едноставен и вкусен рецепт за риба. Послужете ја со чаша бело ладно вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Јајце(3 )

Гриз(150 Грама)

Сол

Бибер

Лимон(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистениот крап исечете го на парчиња тенки околу 2 см. Посолете ги и оставете ги да отстојат 20 минути.
  2. Потоа исушете ги со кујнска крпа.
  3. Парчињата риба прво извалкајте ги во матени јајца со сол, па во гризот и пржете ги од двете страни во поголемо количество масло или во фритеза.
  4. Сервирајте ги со половинки лимон.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: