Рецепти
Пржени банани Ана Ѓорова

Интересен и необичен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(8 )

Путер(50 Грама)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Рум(100 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Прво изматете го путерот пенасто заедно со кафеавиот шеќер, постојано мешајте и додајте рум и цимет.
  2. Бананите излупете ги и исечете ги на парчиња.
  3. Секое парче потопете го во смесата и почнете да ги пржите на загреано масло.
  4. На двете страни треба подеднакво да добијат светлозлатна боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: