Рецепти
Пржени лепчиња Ана Ѓорова

Вратете се во детството со омилените, топли пржени лепчиња кои одат совршено во комбинација со салама, сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со жица и додајте малку вода. Посолете по желба и ставете прстофат бибер.
  2. Во средна тава на оган загрејте масло и едно по едно потопувајте ги лепчињата во смесата од јајца за убаво да впијат од двете страни, а потоа пржете ги на врелото масло.
  3. Пржете кратко и со вилушка проверете дали се готови и дали добија убава златножолта боја, а потоа превртете ги и пржете ги од другата страна.
  4. Секое испржено лепче ставајте го на салфетка за да впие од вишокот маснотија. Лепчињата послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: