Рецепти
Пржени лепчиња Ана Ѓорова

Вратете се во детството со омилените, топли пржени лепчиња кои одат совршено во комбинација со салама, сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со жица и додајте малку вода. Посолете по желба и ставете прстофат бибер.
  2. Во средна тава на оган загрејте масло и едно по едно потопувајте ги лепчињата во смесата од јајца за убаво да впијат од двете страни, а потоа пржете ги на врелото масло.
  3. Пржете кратко и со вилушка проверете дали се готови и дали добија убава златножолта боја, а потоа превртете ги и пржете ги од другата страна.
  4. Секое испржено лепче ставајте го на салфетка за да впие од вишокот маснотија. Лепчињата послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: