Рецепти
Пудинг торта со јагоди Ана Ѓорова

Едноставна, а многу вкусна и освежителна торта со пудинг од ванила и свежи јагоди во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 литар + 1 шолја за кафе )

Пудинг од ванила(3 Пакувања)

Шеќер(5 лажици + 1 шолја за кафе )

Маргарин(150 Грама)

Јајце(1 )

Брашно(1 и пол шолја за кафе )

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути + 2 часа во фрижидер

Крем:

  1. Во тенџере на оган се ставаат 1 литар млеко, пудинзите од ванила и 5 лажици шеќер и се вари пудингот додека згусне.
  2. Пудингот се остава целосно да се излади и потоа кога ќе се олади во него со миксер се мати маргаринот.

Пандишпан:

  1. Во друг сад се ставаат јајцето, 1 шолја за кафе шеќер, 1 шолја млеко, брашното, печивото и ванилата и убаво се мешаат додека смесата се изедначи.
  2. Смесата се става во кружен сад за печење торти врз хартија за печење и се пече.

Финална постапка:

  1. Пандишпанот се остава малку да се олади, па се премачкува со малку крема и на неа се редат јагодите (треба да бидат благи и мали, или големи, пресечени на половини, а и не мора да се сечат).
  2. На калапот околу се редат јагодите, пресечени на половина така што исеченото да е залепено на калапот, па после останатите јагоди се ставаат во средина и не мора да се сечат.
  3. Одозгора на јагодите оди остатокот од кремата и се натискува малку со лажица, така што секоја празнина ќе се пополни.
  4. Колачот се остава најмалку 1-2 часа во фрижидер за да се стврдне кремот.
  5. Одозгора се става шлаг и пак се враќа во фрижидер за да се стврдне шлагот. Наместо шлаг може да се стави и растопена чоколада.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: