Рецепти
Пудинг торта со јагоди Ана Ѓорова

Едноставна, а многу вкусна и освежителна торта со пудинг од ванила и свежи јагоди во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 литар + 1 шолја за кафе )

Пудинг од ванила(3 Пакувања)

Шеќер(5 лажици + 1 шолја за кафе )

Маргарин(150 Грама)

Јајце(1 )

Брашно(1 и пол шолја за кафе )

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути + 2 часа во фрижидер

Крем:

  1. Во тенџере на оган се ставаат 1 литар млеко, пудинзите од ванила и 5 лажици шеќер и се вари пудингот додека згусне.
  2. Пудингот се остава целосно да се излади и потоа кога ќе се олади во него со миксер се мати маргаринот.

Пандишпан:

  1. Во друг сад се ставаат јајцето, 1 шолја за кафе шеќер, 1 шолја млеко, брашното, печивото и ванилата и убаво се мешаат додека смесата се изедначи.
  2. Смесата се става во кружен сад за печење торти врз хартија за печење и се пече.

Финална постапка:

  1. Пандишпанот се остава малку да се олади, па се премачкува со малку крема и на неа се редат јагодите (треба да бидат благи и мали, или големи, пресечени на половини, а и не мора да се сечат).
  2. На калапот околу се редат јагодите, пресечени на половина така што исеченото да е залепено на калапот, па после останатите јагоди се ставаат во средина и не мора да се сечат.
  3. Одозгора на јагодите оди остатокот од кремата и се натискува малку со лажица, така што секоја празнина ќе се пополни.
  4. Колачот се остава најмалку 1-2 часа во фрижидер за да се стврдне кремот.
  5. Одозгора се става шлаг и пак се враќа во фрижидер за да се стврдне шлагот. Наместо шлаг може да се стави и растопена чоколада.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: