Рецепти
Ражничи од пилешко и тиквички Ана Ѓорова

Брз и едноставен начин за подготовка на домашни ражничи што се одлични за летната скара во дворот со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките гради сомелете ги на машина за мелење месо. Може да ги замените со веќе мелено пилешко месо.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па измешајте ги во сад со месото, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја со навлажнети дланки додека да добие хомоген состав.
  4. Потоа дајте им долгнавеста форма и обвиткајте ги околу дрвените стапчиња за ражничи.
  5. Така припремените ражничи печете ги на скара од двете страни по неколку минути додека добијат убава боја. Ако не ги подготвувате на скара, ражничите ставете ги во плех врз хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени, околу 15 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: