Рецепти
Ражничи од пилешко и тиквички Ана Ѓорова

Брз и едноставен начин за подготовка на домашни ражничи што се одлични за летната скара во дворот со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките гради сомелете ги на машина за мелење месо. Може да ги замените со веќе мелено пилешко месо.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па измешајте ги во сад со месото, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја со навлажнети дланки додека да добие хомоген состав.
  4. Потоа дајте им долгнавеста форма и обвиткајте ги околу дрвените стапчиња за ражничи.
  5. Така припремените ражничи печете ги на скара од двете страни по неколку минути додека добијат убава боја. Ако не ги подготвувате на скара, ражничите ставете ги во плех врз хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени, околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: