Рецепти
Ражничи од пилешко и тиквички Ана Ѓорова

Брз и едноставен начин за подготовка на домашни ражничи што се одлични за летната скара во дворот со пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешките гради сомелете ги на машина за мелење месо. Може да ги замените со веќе мелено пилешко месо.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па измешајте ги во сад со месото, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја со навлажнети дланки додека да добие хомоген состав.
  4. Потоа дајте им долгнавеста форма и обвиткајте ги околу дрвените стапчиња за ражничи.
  5. Така припремените ражничи печете ги на скара од двете страни по неколку минути додека добијат убава боја. Ако не ги подготвувате на скара, ражничите ставете ги во плех врз хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени, околу 15 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: