Рецепти
Рижото со лигњи (посно) Ана Ристеска

Специјалитет со лигњи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Прво, во загреано маслиново масло се запржува кромидот и морковот. Потоа се додава измиениот ориз, и тој се пржи 5-6 минути.
  2. Потоа, се налева една чаша вода и се остава на тивко да се вари.
  3. Се додаваат сите зачини, па се додваат и претходно бланшираните лигњи. Се налева виното и се продолжува со динстање.
  4. Кога ќе испари течноста, се додава втората чаша вода и се продолжува да се вари додека испари и таа течност.
  5. На крај се додава и третата чаша вода и се вари додека оризот е готов.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: