Рецепти
Рижото со лигњи (посно) Ана Ристеска

Специјалитет со лигњи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Прво, во загреано маслиново масло се запржува кромидот и морковот. Потоа се додава измиениот ориз, и тој се пржи 5-6 минути.
  2. Потоа, се налева една чаша вода и се остава на тивко да се вари.
  3. Се додаваат сите зачини, па се додваат и претходно бланшираните лигњи. Се налева виното и се продолжува со динстање.
  4. Кога ќе испари течноста, се додава втората чаша вода и се продолжува да се вари додека испари и таа течност.
  5. На крај се додава и третата чаша вода и се вари додека оризот е готов.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: