Рецепти
Ролат со банани Ана Ѓорова

Лесен десерт за љубителите на ванилата во комбинација со овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Какао(1 Супена лажица)

Брашно(75 Грама)

Маргарин(200 Грама)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(400 Милилитри)

Банана(2-3 )

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Млечно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Јацата се матат со шеќерот и ванилиниот шеќер, потоа се додаваат брашното и какаото (не мора какао).
  2. Смесата се нанесува на плех обложен со хартија за печење и се пече на 180 степени додека да фати коричка.
  3. Во меѓувреме се прави пудингот и се остава целосно да се олади.
  4. Кога пудингот ќе се олади, се додава маргаринот и се мати.
  5. Пандишпаниот се вади од тавата и се мачка со филот од пудинг.
  6. Се ставаат 2-3 цели банани и се витка ролат.
  7. Ролатот се премачкува со плаг крем и одозгора се ренда чоколада или се премачкува со карамел.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: