Рецепти
Ролат од месо со маслинки Ана Ѓорова

Вкусно и декоративно јадење за гурмански ручек или како додаток на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелени маслинки(1 Килограм)

Мешано мелено месо(600 Грама)

Магдонос

Кашкавал(200 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кришките леб искинете ги на парченца и потопете ги во вода да омекнат.
  2. Со рака исцедете го лебот и измешајте го со меленото месо, сечканиот магдонос, ренданата главица кромид, јајцето, сол, бибер и вегета.
  3. Смесата убаво замесете ја и ставете ја во намастена најлонска фолија и расплескајте ја.
  4. Врз неа наредете ги маслинките без семки, изрендајте кашкавал и свиткајте во ролат.
  5. Ролатот печете го во намастена тава, попрскајте го со масло и прелијте го со 100 мл вода.
  6. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: