Рецепти
Ролат од месо со маслинки Ана Ѓорова

Вкусно и декоративно јадење за гурмански ручек или како додаток на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелени маслинки(1 Килограм)

Мешано мелено месо(600 Грама)

Магдонос

Кашкавал(200 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кришките леб искинете ги на парченца и потопете ги во вода да омекнат.
  2. Со рака исцедете го лебот и измешајте го со меленото месо, сечканиот магдонос, ренданата главица кромид, јајцето, сол, бибер и вегета.
  3. Смесата убаво замесете ја и ставете ја во намастена најлонска фолија и расплескајте ја.
  4. Врз неа наредете ги маслинките без семки, изрендајте кашкавал и свиткајте во ролат.
  5. Ролатот печете го во намастена тава, попрскајте го со масло и прелијте го со 100 мл вода.
  6. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: