Рецепти

Ролат од месо со маслинки
Вкусно и декоративно јадење за гурмански ручек или како додаток на трпезата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелени маслинки(1 Килограм)
Мешано мелено месо(600 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Леб(3 Парчиња)
Вегета(1 Супена лажица)
Јајце(1 )
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кришките леб искинете ги на парченца и потопете ги во вода да омекнат.
- Со рака исцедете го лебот и измешајте го со меленото месо, сечканиот магдонос, ренданата главица кромид, јајцето, сол, бибер и вегета.
- Смесата убаво замесете ја и ставете ја во намастена најлонска фолија и расплескајте ја.
- Врз неа наредете ги маслинките без семки, изрендајте кашкавал и свиткајте во ролат.
- Ролатот печете го во намастена тава, попрскајте го со масло и прелијте го со 100 мл вода.
- Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во