Рецепти
Ролат од месо со маслинки Ана Ѓорова

Вкусно и декоративно јадење за гурмански ручек или како додаток на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелени маслинки(1 Килограм)

Мешано мелено месо(600 Грама)

Магдонос

Кашкавал(200 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кришките леб искинете ги на парченца и потопете ги во вода да омекнат.
  2. Со рака исцедете го лебот и измешајте го со меленото месо, сечканиот магдонос, ренданата главица кромид, јајцето, сол, бибер и вегета.
  3. Смесата убаво замесете ја и ставете ја во намастена најлонска фолија и расплескајте ја.
  4. Врз неа наредете ги маслинките без семки, изрендајте кашкавал и свиткајте во ролат.
  5. Ролатот печете го во намастена тава, попрскајте го со масло и прелијте го со 100 мл вода.
  6. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: