Рецепти
Ролат од спанаќ Ана Ристеска

Лесен и вкусен рецепт што одлично оди со кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(600 Грама)

Брашно(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Млеко(1 Децилитар)

Сол

Сирење(250 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Јајце(5 )

Кисело млеко(3 Супени лажици)

Рендан пармезан(1-2 Супени лажици)

Жолчка од јајце(1 тврдо варена )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На путерот го пропржуваме исчистениот и измиен спанаќ.
  2. Кога ќе омекне го додаваме брашното и млекото и продолжуваме со пржење.
  3. Во изладениот спанаќ ги додаваме јајцата.
  4. Посолуваме и промешуваме сè и ја ставаме смесата на тепсија.
  5. Печеме на температура од 180 степени – 15 минути.
  6. Печеното тесто го премачкуваме со измешано сирење и кисело млеко.
  7. Го посипуваме со ситно рендан кашкавал и тврдо варена жолчка и го виткаме во ролат.
  8. Одозгора го премачкуваме со кисело млеко и го посипуваме со пармезан.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: