Рецепти
Ролати од мисирка со фил од спанаќ Ана Ѓорова

Вкусни и сочни ролати во сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркина шницла(600 Грама)

Компир(600 Грама)

Лук(1 Чешне)

Путер(10 Грама)

Домат(2 )

Рендан кашкавал(80 Грама)

Павлака(450 Милилитри)

Млеко(125 Милилитри)

Сол

Бибер

Спанаќ(250 Грама)

Сирење(100 Грама)

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Коњак(4 Децилитри)

Босилек

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Излупете ги компирите, измијте ги и исечете ги на тенки кришки.
  3. Премачкајте една тава со исечканиот лук и со путерот. Распоредете ги компирите врз тавата и прекријте ги со кругови домати.
  4. Измешајте го кашкавалот со 250 мл павлака и со млекото, зачинете го со сол и бибер, па сипете врз доматите. Печете ги 45 минути.
  5. Спанаќот измијте го и обарете го во врела, посолена вода околу 1 минута. Потоа прелијте го со ладна вода, исцедете го и ситно исечкајте го. Измешајте го со сирењето и со пармезанот и жолчките.
  6. Шницлите истолчете ги, посолете ги и попиперете ги. Преку нив ставете го спанаќот и завиткајте ги во ролати. Зацврстете ги со чепкалка. Посипете ги шницлите со брашно и пржете ги 10 минути на врело масло.
  7. Измешајте го сокот од пржењето со коњакот, па додајте го на останатата павлака. Посолете и додајте бибер, па проварете го.
  8. Ролните исечете ги на половина и сервирајте ги со сосот и со компирите. Посипете ги со тревките и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: