Рецепти

Ролован француски тост со цимет
Едноставен и забавен за подготовка ролован француски тост за вкусен појадок со топло кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(6 Супени лажици)
Шеќер(5 Супени лажици)
Кафеав шеќер(2 Супени лажици)
Цимет(3 Кафени лажици)
Јајце(2 )
Млеко(1/4 Чаша)
Леб(8 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 23
- Во мал сад ставете 3 супени лажици путер и стопете го во микробранова печка. Кога ќе биде стопен, додајте го обичниот и кафеавиот шеќер и циметот и промешајте.
- Во друг сад изматете ги јајцата и млекото.
- Изматете ги заедно шеќерот (2 супени лажици) и циметот(2 кафени лажици).
- Отстранете им ја кората на кришките леб и со сукало притиснете ги за да се згмечи тестото и биде потенко. Премачкајте ги со смесата со путер и шеќер и свиткајте ги во ролнички.
- На тавче ставете путер да се загрее.
- Ролничките потопете ги во смесата од јајца и млеко и пржете ги во тавчето по неколку секунди од сите страни.
- Потоа веднаш извалкајте ги во шеќерот и циметот и послужете ги топли со мед или јаворов сируп.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во