Рецепти
Руска супа со месо (Солјанка) Ана Ѓорова

Традиционална руска супа погодна против мамурлак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(70 Грама)

Чаден колбас(70 Грама)

Шунка(70 Грама)

Кисели краставички(150 Грама)

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Домат(3 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црни маслинки(5 )

Лимон(1 )

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сланината, колбасите и шунката исечете ги на коцки и ставете ги да се варат.
  2. Морковот и кромидот ситно исечкајте ги и ставете ги со месото во тенџерето.
  3. Киселите краставички ситно исечете ги и додајте ги. Оставете нека се вари.
  4. Во тавче ставете масло и додајте го ситно сечканиот кромид да се пржи.
  5. Доматите изрендајте ги ситно (може и доматен сос), ставете ги во тавче за пржење, испржете ги малку, додајте црвен пипер, па запршката додајте ја во тенџерето.
  6. Посолете, додајте вегета и оставете ја супата да се вари уште пет минути. На крајот додајте ситно сечкан магдонос.
  7. Супата сервирајте ја во чинија, додајте една лажица кисела павлака, парче лимон и маслинки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: