Рецепти
Руска супа со месо (Солјанка)
Традиционална руска супа погодна против мамурлак
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Димена сланина(70 Грама)
Чаден колбас(70 Грама)
Шунка(70 Грама)
Кисели краставички(150 Грама)
Кромид(2 Главици)
Морков(1 )
Домат(3 )
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Црни маслинки(5 )
Лимон(1 )
Вегета(1 Супена лажица)
Масло(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Сланината, колбасите и шунката исечете ги на коцки и ставете ги да се варат.
- Морковот и кромидот ситно исечкајте ги и ставете ги со месото во тенџерето.
- Киселите краставички ситно исечете ги и додајте ги. Оставете нека се вари.
- Во тавче ставете масло и додајте го ситно сечканиот кромид да се пржи.
- Доматите изрендајте ги ситно (може и доматен сос), ставете ги во тавче за пржење, испржете ги малку, додајте црвен пипер, па запршката додајте ја во тенџерето.
- Посолете, додајте вегета и оставете ја супата да се вари уште пет минути. На крајот додајте ситно сечкан магдонос.
- Супата сервирајте ја во чинија, додајте една лажица кисела павлака, парче лимон и маслинки.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во