Рецепти
Руска супа со месо (Солјанка) Ана Ѓорова

Традиционална руска супа погодна против мамурлак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(70 Грама)

Чаден колбас(70 Грама)

Шунка(70 Грама)

Кисели краставички(150 Грама)

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Домат(3 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црни маслинки(5 )

Лимон(1 )

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сланината, колбасите и шунката исечете ги на коцки и ставете ги да се варат.
  2. Морковот и кромидот ситно исечкајте ги и ставете ги со месото во тенџерето.
  3. Киселите краставички ситно исечете ги и додајте ги. Оставете нека се вари.
  4. Во тавче ставете масло и додајте го ситно сечканиот кромид да се пржи.
  5. Доматите изрендајте ги ситно (може и доматен сос), ставете ги во тавче за пржење, испржете ги малку, додајте црвен пипер, па запршката додајте ја во тенџерето.
  6. Посолете, додајте вегета и оставете ја супата да се вари уште пет минути. На крајот додајте ситно сечкан магдонос.
  7. Супата сервирајте ја во чинија, додајте една лажица кисела павлака, парче лимон и маслинки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: