Рецепти
Руски капи Ана Ѓорова

Десерт кој е едноставен и вкусен, а изгледа интересно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(27 Супени лажици)

Брашно(12 Супени лажици)

Масло(12 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(8 Супени лажици)

Маргарин(1 )

Кокос

Црно чоколадо

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата со 12 лажици шеќер, 12 лажици масло, 12 лажици брашно, 1 прашак за печиво и 2 лажици какао. Се става во плех и се пече. Откако пандишпанот ќе се испече, од него се вадат форми со чаша.
  2. Фил: се вари млекото со густинот и со 15 лажици шеќер, а кога целосно ќе се излади се додава 1 изматен маргарин.
  3. Колачињата се спојуваат со филот, се валкаат во кокос, а одозгора се става растопено чоколадо.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: