Рецепти
Руски капи
Десерт кој е едноставен и вкусен, а изгледа интересно и декоративно
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 )
Шеќер(27 Супени лажици)
Брашно(12 Супени лажици)
Масло(12 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Какао(2 Супени лажици)
Млеко(1/2 Литар)
Нишесте (пченкарен скроб)(8 Супени лажици)
Маргарин(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Се матат јајцата со 12 лажици шеќер, 12 лажици масло, 12 лажици брашно, 1 прашак за печиво и 2 лажици какао. Се става во плех и се пече. Откако пандишпанот ќе се испече, од него се вадат форми со чаша.
- Фил: се вари млекото со густинот и со 15 лажици шеќер, а кога целосно ќе се излади се додава 1 изматен маргарин.
- Колачињата се спојуваат со филот, се валкаат во кокос, а одозгора се става растопено чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во