Рецепти
Руски капи Ана Ѓорова

Десерт кој е едноставен и вкусен, а изгледа интересно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(27 Супени лажици)

Брашно(12 Супени лажици)

Масло(12 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(8 Супени лажици)

Маргарин(1 )

Кокос

Црно чоколадо

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата со 12 лажици шеќер, 12 лажици масло, 12 лажици брашно, 1 прашак за печиво и 2 лажици какао. Се става во плех и се пече. Откако пандишпанот ќе се испече, од него се вадат форми со чаша.
  2. Фил: се вари млекото со густинот и со 15 лажици шеќер, а кога целосно ќе се излади се додава 1 изматен маргарин.
  3. Колачињата се спојуваат со филот, се валкаат во кокос, а одозгора се става растопено чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: