Рецепти
Руски капи Ана Ѓорова

Десерт кој е едноставен и вкусен, а изгледа интересно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(27 Супени лажици)

Брашно(12 Супени лажици)

Масло(12 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(8 Супени лажици)

Маргарин(1 )

Кокос

Црно чоколадо

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат јајцата со 12 лажици шеќер, 12 лажици масло, 12 лажици брашно, 1 прашак за печиво и 2 лажици какао. Се става во плех и се пече. Откако пандишпанот ќе се испече, од него се вадат форми со чаша.
  2. Фил: се вари млекото со густинот и со 15 лажици шеќер, а кога целосно ќе се излади се додава 1 изматен маргарин.
  3. Колачињата се спојуваат со филот, се валкаат во кокос, а одозгора се става растопено чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: