Рецепти
Салата од кељ и јаболко со прелив од сенф Ана Ѓорова

Послужете ја салатата со бело вино, крцкав леб и по желба со малку кашкавал. Претставува одлично предјадење или лесна вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Главица)

Јаболко(1 )

Суво грозје(1/3 Чаша)

Ореви(1/2 Чаша)

Бибер

Сол

Сенф(1 1/2 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Јаболков оцет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечете ја средината на кељот од листовите. Убаво измијте ги листовите, исечете ги на тенки парчиња и исцедете ги.
  2. Во блендер ставете ги маслиновото масло, јаболковиот оцет, сенфот, чешне лук, сол и бибер. Блендирајте додека лукот се сомеле целосно и додека да добиете хомогена смеса.
  3. Јаболкото измијте го и исечете го на коцки. Оревите крупно исечкајте ги.
  4. Потоа измешајте го кељот со оревите и јаболкото, останатите состојки, па прелијте го со смесата. По желба зачинете со уште сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: