Рецепти
Салата од кељ и јаболко со прелив од сенф Ана Ѓорова

Послужете ја салатата со бело вино, крцкав леб и по желба со малку кашкавал. Претставува одлично предјадење или лесна вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Главица)

Јаболко(1 )

Суво грозје(1/3 Чаша)

Ореви(1/2 Чаша)

Бибер

Сол

Сенф(1 1/2 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло

Јаболков оцет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечете ја средината на кељот од листовите. Убаво измијте ги листовите, исечете ги на тенки парчиња и исцедете ги.
  2. Во блендер ставете ги маслиновото масло, јаболковиот оцет, сенфот, чешне лук, сол и бибер. Блендирајте додека лукот се сомеле целосно и додека да добиете хомогена смеса.
  3. Јаболкото измијте го и исечете го на коцки. Оревите крупно исечкајте ги.
  4. Потоа измешајте го кељот со оревите и јаболкото, останатите состојки, па прелијте го со смесата. По желба зачинете со уште сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: