Рецепти
Овошна ужина од цитрон и зачини Ана Ѓорова

Интересна овошна ужинка со сируп од јаболки и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Портокалите и жолтите цитрони излупете ги од лушпата и од белите делови, исечете ги на парчиња и ставете ги во сад собирајќи го и сокот од овошјата.
  2. Во тенџере зовријте 200 мл вода и додајте ги исечканите јаболки со зачините. Гответе 3 минути, додајте го сокот од цитрусните овошја и тргнете од оган.
  3. Поделете ја смесата во 4 чашки, додајте го оладениот, филтриран сируп и оставете ги 30 минути во фрижидер.
  4. Декорирајте по желба со стапчиња цимет и со кандирана кора од портокал.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: