Рецепти
Салата од цвекло и морков Ана Ѓорова

Декоративна салата со три слоја од морков, цвекло и кашкавал која е одлична за прослави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан кашкавал(1/2 Килограм)

Морков(1/2 Килограм)

Цвекло(1/2 Килограм)

Мајонез

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Состојките се рендаат и се ставаат во посебни садови.
  2. Во длабока вангла се става најлонска фолија и се реди цвеклото, па морковот и се премачкува со малку мајонез. Врз мајонезот се става еден ред рендан кашкавал.
  3. Постапката се повторува од почеток и се реди додека има состојки.
  4. На крај ванглата се превртува на чинија за сервирање и одозгора се декорира по желба. Во салатата може да се стави и масло, оцет и сол по вкус.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: