Рецепти
Салата со јајца, грашак и месо Ана Ѓорова

Вкусна крем салата што е одлична за секакви пригоди како додаток со разни јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(200 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Шунка(100 Грама)

Лимон(1/2 )

Мајонез(100 Грама)

Грашок(од конзерва 200 грама )

Јајце(6 варени )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сварете го пилешкото месо и исечкајте го на коцки.
  2. Во садот со месото измешајте ги тврдоварените, ситно сечкани јајца, исечканата шунка на коцки и конзервираниот грашок.
  3. Во друг сад измешајте ги киселата павлака, мајонезот, сок од 1/2 лимон и сол, па соединете ги состојките и измешајте ги во садот со месото и грашакот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: