Рецепти
Салата со макарони Ана Ѓорова

Вкусна салата од макарони со мортадела, кисели краставички и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Килограм)

Свежи шампињони(1 тегла )

Кисели краставички(1 тегла )

Мајонез(250 Грама)

Рендан кашкавал(0.5 Килограм)

Мортадела(0.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Печурките, краставичките и мортаделата се сечкаат ситно.
  2. Макароните се варат 30 минути во солена вода во која се додава една лажица масло. Откако ќе се сварат, се тргаат настрана и се оставаат да стојат покриени уште половина час.
  3. Макароните се цедат во цедилка и се оставаат да се оладат, а потоа се ставаат во еден сад и се мешаат со другите состојки додека се добие хомогена смеса.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: