Рецепти
Салата со макарони Ана Ѓорова

Вкусна салата од макарони со мортадела, кисели краставички и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Килограм)

Свежи шампињони(1 тегла )

Кисели краставички(1 тегла )

Мајонез(250 Грама)

Рендан кашкавал(0.5 Килограм)

Мортадела(0.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Печурките, краставичките и мортаделата се сечкаат ситно.
  2. Макароните се варат 30 минути во солена вода во која се додава една лажица масло. Откако ќе се сварат, се тргаат настрана и се оставаат да стојат покриени уште половина час.
  3. Макароните се цедат во цедилка и се оставаат да се оладат, а потоа се ставаат во еден сад и се мешаат со другите состојки додека се добие хомогена смеса.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: