Рецепти
Салса верде (Зелен сос) Ана Ѓорова

Италијански пикантен сос кој совршено оди во комбинација со различни видови печено месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена бабура(1-2 )

Зелена лута пиперка(1-2 )

Целер(1-2 Гранчиња)

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Лимон(2 )

Лук(2-3 Чешниња)

Маслиново масло(4-5 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Пиперките измијте ги и исчистете ги од семките, лимоните исцедете ги, а лукот излупете го и исечкајте го.
  2. Сите состојки добро сомелете ги или изблендирајте ги, добро измешајте и ставете ги во сад во фрижидер барем 2-3 дена пред употреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: