Рецепти
Сардели со лук
Ручек од свежа риба со вкусна маринада со арома на лук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Сарделите се чистат со тоа што им се отсекува главата и утробата сама излегува. Потоа се мијат, се ставаат во плиток сад и се зачинуваат со смеса од сол, бибер, оригано, вински оцет, малку вода и маслиново масло.
- Маринираните сардели се редат во тавче за печење една до друга, се додаваат ловоровите листови и исечканите чешниња лук.
- Сарделите се печат на 200 степени, од 40-60 минути, па се сервираат со магдонос и лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во