Рецепти
Сатараш (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(4 Главици)

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(4 )

Тиквичка(1 )

Морска сол(1 Прстофат)

Магдонос(1/2 Китка)

Сол(1 Супена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)

Брашно од елда(2 Супени лажици)

Куркума(1 Кафена лажица)

Лук во прав(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот се сече на ребренца, па се динста во маслиново масло. Се додава морска сол, куркума и лук.
  2. Кога ќе омекне, се додава сечкана пиперка и се продолжува со динстање.
  3. Потоа се додава доматот исечкан на коцкички. Повремено се меша и ако е потребно се додава малку вода, бидејќи може да се случи да зоврие течноста што ќе истече од зеленчукот.
  4. Кога доматот ќе омекне, се додаваат тиквичката сечкана на коцки, крупно сечкан магдонос и лажиче мешан зачин. Се динста додека да омекнат тиквичките.
  5. Пред крај се додава брашно од хелјда и малку вода. Се остава уште неколку минути на оган за да се згусне. Се сервира со пире од компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: