Рецепти
Сатараш со свинско каре Ана Ѓорова

Стар, традиционален рецепт со месо и зеленчук во тава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(800 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Црвена пиперка(6 )

Домат(3 )

Модар патлиџан(1 )

Бамја(15 )

Компир(6 )

Магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Вегета(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото и сите други состојки се сечкаат на ситни парчиња.
  2. Месото се пржи во загреано масло. Откако ќе зарумени, се додаваат кромидот, морковите и така сите состојки по ред.
  3. Кога ќе се испржи сатарашот убаво, се става вода колку да го покрие.
  4. Се става во загреана рерна на 170°C и се пече додека изврие целата вода.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: