Рецепти
Сечкан бифтек со печурки Ана Ѓорова

Бифтек приготвен на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(500 Грама)

Свинска маст(3 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Кисела павлака(3 Супени лажици)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тава за пржење со масло испржете го сечканиот кромид.
  2. Кога ќе биде половично испржен, додајте го исечканиот бифтек, посолете го, ставете бибер, па динстајте го постепено додавајќи му вода, а потоа додајте ги исечените печурки.
  3. Кога ќе омекне месото, налејте го со топла супа и оставете го да се вари на тивко.
  4. Потоа ставете сос од маст и од брашно и додајте кисела павлака и пире од домати.
  5. Со овој сос прелијте го месото и ставете го да се пече во загреана рерна околу 10 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: