Рецепти
Сечкан бифтек со печурки Ана Ѓорова

Бифтек приготвен на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(500 Грама)

Свинска маст(3 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Кисела павлака(3 Супени лажици)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тава за пржење со масло испржете го сечканиот кромид.
  2. Кога ќе биде половично испржен, додајте го исечканиот бифтек, посолете го, ставете бибер, па динстајте го постепено додавајќи му вода, а потоа додајте ги исечените печурки.
  3. Кога ќе омекне месото, налејте го со топла супа и оставете го да се вари на тивко.
  4. Потоа ставете сос од маст и од брашно и додајте кисела павлака и пире од домати.
  5. Со овој сос прелијте го месото и ставете го да се пече во загреана рерна околу 10 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: