Рецепти
Сендвичи од палента Ана Ѓорова

Интересен рецепт што можеби не сте се сетиле да го подготвите претходно. Одлични се за носење на работа или за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Масло

Палента(500 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шери домати

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата се става во тенџере на оган да зоврие со малку масло. Потоа се става палентата и се вари со повремено мешање додека се згусне.
  2. Откако ќе се злусне смесата, палентата се рамни на теспија врз харија за печење за да се олади.
  3. Потоа од неа се сечат квадрати со иста големина на кашкавалот и шунката.
  4. Се редат палента, кашкавал, шунка и се поклопува со палента.
  5. Се печат во рерна додека се растопи кашкавалот.
  6. Се сервираат со домати премачкани со масло и оригано.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: