Рецепти
Сендвичи од палента Ана Ѓорова

Интересен рецепт што можеби не сте се сетиле да го подготвите претходно. Одлични се за носење на работа или за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Масло

Палента(500 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шери домати

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата се става во тенџере на оган да зоврие со малку масло. Потоа се става палентата и се вари со повремено мешање додека се згусне.
  2. Откако ќе се злусне смесата, палентата се рамни на теспија врз харија за печење за да се олади.
  3. Потоа од неа се сечат квадрати со иста големина на кашкавалот и шунката.
  4. Се редат палента, кашкавал, шунка и се поклопува со палента.
  5. Се печат во рерна додека се растопи кашкавалот.
  6. Се сервираат со домати премачкани со масло и оригано.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: